Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Χορευτές και χορεύτριες,

Είμαστε κατά κύριο λόγο εργαζόμενες και εργαζόμενοι της νύχτας ,αλλά και εργαζόμενοι σε παραστάσεις και θεατρικά σχήματα.
Μέχρι σήμερα με λίγα μόνο μαθήματα ή με ένα μήνα σεμιναρίων και μία στολή μπορούσε οποιαδήποτε ή οποιοσδήποτε να δηλώνει χορεύτρια ή χορευτής αλλά και δάσκαλος ή δασκάλα χορού. Βεβαίως το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι γυναίκες ή άντρες με ελάχιστα μαθήματα χορού και απειροελάχιστες εμφανίσεις σε ένα ή δύο μαγαζιά παραδίδουν σήμερα μαθήματα χορού θεωρώντας τον εαυτό τους Δασκάλα ή Δάσκαλο χορού.

Σήμερα στο χώρο μας κυριαρχεί χάος από πολλές απόψεις, αλλά και η αυθαιρεσία των εργοδοτών να μην ασφαλίζουν τους καλλιτέχνες του χώρου μας ,να μην υπογράφουν μαζί τους καμιάς μορφής σύμβαση ,να τους προτρέπουν να χορεύουν ανάμεσα στους θαμώνες και να εκτίθενται σε κίνδυνο, να μην παρέχουν τα απαραίτητα μέσα ασφαλείας και υγιεινής και να πληρώνουν με «μαύρο» χρήμα όλους τους εργαζόμενους και όλες τις εργαζόμενες.

Το Σωματείο στην προσπάθειά του να βάλει μία τάξη, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και του Υπουργείου Απασχόλησης προχώρησε και πέτυχε να ενταχθεί το επάγγελμά μας στα νέα επαγγέλματα που θα αναγνωρισθούν από το Ελληνικό Κράτος και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό σημαίνει ότι μετά την περιγραφή του επαγγέλματος Εργασίας γενικά του χορευτή και ειδικά του χορευτή ORIENTAL ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της πρώτης Συλλογικής Σύμβασης που θα κατοχυρώσει σε όλους ένα καλύτερο ημερομίσθιο και ασφαλιστικά δικαιώματα που δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Στη δουλειά μας πάντα υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού και όταν συμβεί όλα τα πληρώνουμε από την τσέπη μας .Πληρώνουμε και το γιατρό και τα φάρμακα και χάνουμε μεροκάματα.
Μετά την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας όλα αυτά θα είναι δωρεάν όπως και στους άλλους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι,
Είναι απαραίτητο να εγγραφείτε όλες και όλοι σας στο Σωματείο μας και για έναν επιπλέον λόγο.
Το σωματείο διεκδικεί την περιφρούρηση του επαγγέλματος και του δικαιώματος στην εργασία όλων των συναδέλφων.
Κάθε μία ή ένας που δηλώνει χορεύτρια ή χορευτής μόνο μετά τη βεβαίωση του Σωματείου
θα μπορεί να συμμετέχει στα πιστοποιημένα σεμινάρια των ΚΕΚ για να του δοθεί η βεβαίωση της επίσημης ειδικότητας του χορευτή ή της χορεύτριας ORIENTAL.
Ακόμη, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καλύπτει όποιες και όποιους έχουν πιστοποίηση χορεύτριας ή χορευτή και εργάζονται μ΄ αυτή την ειδικότητα.
Σύμφωνα με το Νόμο το Σωματείο υπογράφει Σ.Σ.Ε. μόνο για τα μέλη του.
Το Σωματείο θα επιδιώξει, κανένας στο μέλλον να μην εργάζεται εάν δεν έχει αναγνωριστεί με ειδικότητα χορευτή ή χορεύτριας.
Κανένας εργαζόμενος ή εργαζόμενη δεν μπορεί να πληρώνεται με μαύρο χρήμα και να είναι ανασφάλιστος.

Πληροφορίες:
Μάρθα Παπαδοπούλου
Πρόεδρος Σωματείου
Τηλ:6976654427, 2108202287

Δεν υπάρχουν σχόλια: